Izleti

Ankaran je primerno izhodišče za izlete v bližnjo, pa tudi daljno okolico. Za daljše izlete se lahko dogovorite tudi na recepciji hotela.

Koper - Izola

Izola (15 km) in Koper (7 km) sta stari obmorski mesti z bogato zgodovino. Pustite se presenetiti nad starim delom mesta, zelenico ter novim delom, ki ponuja tudi modernejše nakupovalne centre.

Istrske vasi v zaledju obale

Odpravite se na potep po okoliških vaseh s kamnitimi hiškami in cerkvicami na gričih, od koder se vam odpre lep pogled na modrino Jadrana in obalo Tržaškega zaliva. Koštabona (20 km), Marezige (14 km), Hrastovlje (20 km)

Škocjan

Škocjanske jame so edinstven naravni pojav, ter prvi spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine. To jih uvršča na posebno mesto med naravnimi spomeniki sveta.

Lipica

Lipica (27 km) je od Ankarana oddaljena dobrih 25 minut vožnje z avtomobilom. Tu je svetovno znana kobilarna, za ljubitelje golfa pa zanimivo igrišče za golf, ki je odprto vse leto.

Postojna

Postojnska jama (58 km) je ena največjih in najlepših svetovno znanih jam, z veličastnimi kapniškimi skulpturami in pestrim živalskim svetom. Doživite ta mogočen podzemni raj, ki so ga skozi milijone let oblikovale drobne kapljice.

Sečovlje

Edine še vedno delujoče soline, kjer pridelujejo sol ročno, kot so to počeli pred več kot šesto leti, so Sečoveljske soline (25 km). Tu pridobivajo tudi solinsko blato in slanico, dva lokalna naravna zdravilna dejavnika, ki uporabljata zdravilne namene.

Strunjan

V Strunjan (20 km) se lahko odpravite z avtom. Priporočamo vam ogled Krajinskega parka Strunjan in malih solin. Zdravo okolje, pristni običaji, čudoviti razgledi in pestrost živalskega in rastlinskega sveta ponujajo veliko možnosti za aktivno uživanje v naravi.

Piran

Piran (25 km) je najbolj ohranjen mestni kulturni spomenik slovenske Istre, s številnimi cerkvami, galerijami in muzeji, . V njem se je rodil tudi slavni violinist Giuseppe Tartini. V centru Pirana si lahko ogledate morski akvarij z veliko zanimivimi primerki iz Jadranskega morja.

Portorož

Portorož (25 km) je kombinacija tradicije, zgodovine, umetnosti, narave in sodobnosti. Sprehodite se ob obali portoroške plaže do skladišča soli v Piranu. Oglejte si: Forma Viva - zbirka kamnitih skulptur na prostem. 

Benetke

Benetke (186 km) so eno najlepših mest na svetu z edinstveno arhitekturo in zgodovino. Raziščite mesto in obiščite najbolj znane znamenitosti: Piazza San Marco, Basilica di San Marco, Palazzo Ducale itd.

Bled

Bled (155 km) je eden največjih turističnih centrov v Sloveniji. V okolici je eno najboljših igrišč za golf. Poznan je po čudovitem jezeru, sredi katerega je mali otok s cerkvico.

Ankaran

Sredozemski slani travnik je edini tovrsten travnik v Sloveniji in eden redkih na vzhodni jadranski obali. To edinstveno in ekološko pomembno območje je opredeljeno kot naravna vrednota državnega pomena in vključeno v omrežje Natura 2000.

Ljubljana

Ljubljana (110 km), glavno mesto Slovenije, privablja obiskovalce z bogato antično in srednjeveško dediščino, z renesančnimi, baročnimi in novodobnimi pročelji. Mesto je kulturni, politični, znanstveni in univerzitetni center države.
  • Sezona 102. 01.- 01. 04., 10. 10.- 29. 12.
  • Sezona 202.04.-25.04., 02.05.-21.05., 12.9.-9.10.
  • Sezona 326.04.-01.05., 22.5.-23.6., 01.-09.-11.09.
  • Sezona 424.06.-16.7., 22.8.-31.8., 30.12.-2.1.2022
  • Sezona 517.07 - 21.08.